Hævd og nabosager​

Enhver ejendom har et skel i alle retninger, som afgrænser ejendommen overfor naboejendomme og veje, men det er ikke altid, at man med sikkerhed ved, hvor skellet rent faktisk er eller hvorledes hegnet i skellet skal være.

Når du bliver uenig med naboen om, hvor skellet er og ikke kan nå til enighed, vil det være nødvendigt med en skelforretning. Skelforretningen gennemføres af en landinspektør, som indkalder dig og naboen til møde ved skellet.

Landinspektøren kan i den forbindelse også tage stilling til, om den ene part kan have vundet hævd på en del af naboens grund. For at vinde hævd på en del af naboens grund kræves det, at den ene part uden tilladelse fra naboen har benyttet det pågældende stykke jord, som om det var partens eget i mindst 20 år.

I tilfælde af at du og din nabo ikke kan nå til enighed om jeres fælleshegn kan hegnssynet træffe afgørelse herom.

Hvis der er rimelig grund til at gennemføre en skelforretning, kan man få udgifterne hertil dækket af sin retshjælpsforsikring, hvorimod du normalt ikke kan få retshjælpsdækning til gennemførelse af sager ved Hegnssynet.

Vi har stor erfaring med gennemførelse af nabosager, hegnssager og skelforretninger. Kontakt os for en gratis og uforpligtende snak om din sag, og hvordan du kommer videre.

Kan vi hjælpe dig er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 70 71 12 eller pr. email: info@nikolajsen.nu.

Faste priser

​Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris. Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Har du brug for advokatbistand?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

Ring til os på telefon