Børnebortførelse

Ingen forælder kan forestille sig ret mange situationer, der er værre end, at ens barn er bortført. Det er alle forældres værste mareridt, at barnet er forsvundet, og man ikke ved, hvor barnet er, eller hvornår man ser det igen. Dette mareridt bliver desværre til virkelighed for ulykkelige danske forældre hvert år, hvor der bortføres et antal børn. Børnebortførelse sker enten som led i en strid mellem forældrene, eller fordi forældrene ønsker at undgå at barnet anbringes. Som forælder vil man ofte også føle, at den anden forælder har bortført barnet, hvis han/hun nægter at tilbagelevere barnet igen efter fx samvær. Rent juridisk er det dog kun tale om børnebortførelser i de tilfælde, hvor barnet enten er ved at blive bortført til udlandet, eller hvor barnet måske allerede er bortført til udlandet.

Hvis dit barn er udsat for en international børnebortførelse, har du to muligheder.

1. Er barnet endnu ikke ført ud af landet men er i færd med at blive det (hvis du fx ved at barnets anden forælder lige nu sidder i en dansk lufthavn med barnet og venter på et fly, der vil føre dem ud af landet), skal du straks kontakte politiet. Hvis politiet vurderer, at du har et berettiget krav på at blive hørt i spørgsmålet om dit barn må rejse ud af landet, kan politiet hindre afrejsen og tilbageholde barnet. Lad eventuelt Nikolajsen Advokatfirma bistå dig, så anmeldelsen om børnebortførelse fra starten rummer alle nødvendige oplysninger.

2. Er barnet allerede bortført ud af landet, skal barnet søges tilbagegivet. Danmark har underskrevet en række internationale konventioner om tilbagegivelse af bortførte børn. Der skal oftest ansøges om tilbagegivelse af barnet på landets officielle sprog. Kontakt Nikolajsen Advokatfirma på telefon  +45 70 70 71 12 eller pr. E-mail: info@nikolajsen.nu , så hjælper vi dig med det videre forløb. Vi har blandt andet kontakt til oversættere, som formår at arbejde hurtigt i disse sager om børnebortførelse.

Det er muligt for dig at søge retshjælp til dækning af udgifterne ved sager om bortførelse, uanset hvilket land barnet er bortført til. Retshjælp til sager om børnebortførelse gives til udgifter, der ikke allerede er dækket af din retshjælpsforsikring eller anden fri proces-ordning

Det er vigtigt at vælge en advokat familieret specialist, da disse sager kræver særlig ekspertise og forståelse for både juridiske og internationale aspekter.

Hvis barnet befinder sig i Danmark, og der ikke er risiko for at barnet bliver bortføret til udlandet, er der ikke i juridisk forstand tale om børnebortførelse. Hvis der foreligger en afgørelse fra retten eller Familieretshuset, der kan tvangsfuldbyrdes, kan Familieretten hjælpe med at få bragt barnet hjem igen. Afhængigt af de nærmere omstændigheder kan der måske også blive tale om at sigte den forælder, der nægter at udlevere barnet efter Straffelovens §215 om unddragelse af forældremyndighed. Nikolajsen advokatfirma hjælper naturligvis også gerne med sådanne sager.

Få svar på alle dine spørgsmål om børnebortførelse

Er dit barn blevet bortført til udlandet af den anden forælder, eller er du nervøs for at dit barn bliver bortført? Kontakt Nikolajsen Advokatfirma. Vi kan svare på alle de spørgsmål, du sikkert har om: Hvad er børnebortførelse? Hvad er mine rettigheder, hvis mit barn er bortført? Mit barn er bortført til udlandet – hvad skal jeg gøre? Hvad koster advokathjælp til børnebortførelse?

Du er altid velkommen til at ringe til os på  telefon  +45 70 70 71 12 eller pr. E-mail: info@nikolajsen.nu . for en uformel og uforpligtende drøftelse vedrørende oprettelse af en ægtepagt eller andre generelle spørgsmål om indgåelse af ægteskab.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​