Familieoverdragelse

Familieoverdragelse

Mange familier har knyttet et ganske særlig bånd og mange gode minder til en ejendom. Derfor kan der være mange gode grunde til, at familien ikke ønsker, at ejendommen bare skal gå videre til en tilfældig køber, men at den bliver inden for familien. Der kan også være tale om en virksomhed, som man ønsker, skal blive i familien, og som den næste generation skal overtage og drives videre i familiens ånd. Endelig kan man forestille sig, at man ønsker at overdrage et sommerhus, som alligevel skulle tilfalde et familiemedlem i arv på et senere tidspunkt. I alle disse situationer kan det være fordelagtigt at udarbejde en købsaftale, som sikrer familieoverdragelse. Kontakt Nikolajsen Advokatfirma. Vi kan hjælpe dig med alle former for familieoverdragelse og svare på dine spørgsmål om familieoverdragelse af ejendomme, landbrug, virksomheder og sommerhuse.​

Man kan lave familieoverdragelse på alle typer ejendomme, herunder både landbrug, virksomheder og sommerhuse. Hvis man i en familie ønsker at overdrage en ejendom, er det altid et krav, at man udarbejder en købsaftale og et skøde. Det gælder også, selvom ejendommen skal overdrages til et andet familiemedlem. Når man har udarbejdet en købsaftale, er det muligt at få et skøde, som skal tinglyses. Herefter vil den, som får ejendommen overdraget, fremgå som den offentlige ejer af ejendommen.

Som forælder kan man overdrage sit hus, sin virksomhed eller andre ejendomme til ens børn til en særlig pris. Man skal dog være opmærksom på, at man stik imod hensigten kan ende med at skulle betale gaveafgift, så derfor er det er vigtigt at kende til reglerne undgå det. En af de store fordele ved familieoverdragelse er også, at man undgår at betale boafgift. Ifølge reglerne kan man sælge den ejendom, man ønsker at overdrage, til en købesum, der udgør den seneste offentlige ejendomsvurdering minus 15%. Det er en mulighed, fordi familiemedlemmer er undtaget reglen om, at en ejendom solgt under offentlighedsvurderingen, betragtes som en gave, og er beskyttet af gaveafgiften. Det er derfor muligt for forældre at overdrage ejendommen til børn til 15% under den sidst kendte offentlige vurdering. Desuden er det en fordel, at arvingerne undgår at skulle betale arveafgift, hvis ejendommen bliver overdraget i levende live. De personer, som alligevel skulle arve ejendommen, opnår derved en økonomisk fordel. Kontakt en erfaren familieretsadvokat, hvis du går med tanker om familieoverdragelse. Reglerne om familieoverdragelse kan være komplicerede at finde rundt i selv, og I får brug for en dygtig advokat, der kan tale tingene igennem og hjælpe jer med at komme godt og trygt igennem en familieoverdragelse uden ubehagelige overraskelser i form af arveafgifter.

Hvis man som forælder sælger en ejendom – fx et sommerhus – til flere børn i sameje, er det ofte være en god ide, at I opretter og underskriver en samejekontrakt. Her kan familien aftale forskellige vilkår, herunder fx økonomiske forpligtelser, vedligeholdelse, hvem der må benytte sommerhuset på hvilke tidspunkter, og hvem der skal repræsentere ejendommen over for det offentlige. På den måde kan man forebygge og undgå eventuelle konflikter, der senere kan opstå på baggrund af samejet i ejendommen. Overdrager man fx et sommerhus, skal det jo gerne være en positiv oplevelse for børnene og ikke give årsag til konflikt, fordi aftaler og vilkår er uklare. Det er også en god idé, at man i kontrakten tager stilling til, hvilke regler der gælder, hvis én af ejerne ønsker at træde ud af kontrakten og dermed samejet. Hvis I overvejer at overdrage fx et sommerhus eller en anden ejendom til jeres bør, så kontakt Nikolajsen Advokatfirma. Vi kan rådgive jer om alle reglerne og sikre, at det juridiske fundament er på plads. Vi kan svare på alle jeres spørgsmål om samejekontrakt. Vores erfaring er, at man kan have mange spørgsmål i forbindelse med familieoverdragelser: Hvad koster en samejekontrakt? Hvad er reglerne for familieoverdragelse til flere ejere? Hvilke ejendomme kan overdrages til familie? Vi hjælper dig med at få overblik over det hele og kan bistå med hele forløbet og med udarbejdelsen og tinglysning af kontrakten på ejendommen.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​