Gave & arveforskud

Gaver eller arveforskud

Hvis du ønsker at tilgodese en eller flere af dine familiemedlemmer med et økonomisk gode, er der flere mulige problemstillinger, du bør være opmærksom på. Der er nemlig juridisk forskel på, om du vælger at give en ’gave’ eller et ’arveforskud’. Nikolajsen Advokatfirma står klar til at hjælpe dig, hvis du overvejer at give fx dine børn gaver eller arveforskud. Ring til os på +45 70 70 71 12 eller send os en mail til info@nikolajsen.nu, hvis du har spørgsmål om gaver, arveforskud, familieoverdragelse eller andet der vedrører din formue og arv. Vi tilbyder en gratis, uforpligtende og professionel vurdering af lige netop din sag og situation.

Et arveforskud er muligheden for at give dine familiemedlemmer et forskud på deres arv, mens du stadig lever. Du kan kun give arveforskud til dine arvinger. Det er arveloven eller dit testamente, der definerer, hvem der er dine arvinger. Ifølge arveloven er dine tvangsarvinger dine børn, ægtefælle, forældre eller søskende – afhængigt af hvordan din situation ser ud. Hvis du har oprettet et testamente, er det dem, som du har testamenteret arven til, der er dine arvinger. Et arveforskud skal altid modregnes i en senere arv, og det kan derfor være den rigtige løsning, hvis du ønsker at give en af dine arvinger en økonomisk håndsrækning nu, men samtidig ønsker, at alle dine arvinger modtager lige meget i sidste ende.

En gave til dine familiemedlemmer har ikke noget at gøre med din arv. Uanset hvem dine arvinger er, har du ret til at give pengegaver til din nærmeste familie på op til 68.700 kr. om året, uden du skal betale arveafgift. Giver du pengegaver ud over dette beløb, skal der betales såkaldt gaveafgift af beløbet. Har du spørgsmål om reglerne for pengegaver og arveforskud, så tøv ikke med at kontakte Nikolajsen Advokatfirma. Vi kan rådgive dig ud fra din konkrete situation og vejlede dig om reglerne om pengegaver, forskud på arv og afgifter, og vi kan hurtigt vejlede dig i den rigtige retning.

KONTAKT OS FOR ET GRATIS VEJLEDNINGSMØDE

Ring eller skriv til Nikolajsen Advokatfirma og få et godt råd, inden I tager stilling til om du skal give forskud på arven eller
give dine nærmeste en gave. Kan vi hjælpe dig er du velkommen til at kontakte os på telefon  +45 70 70 71 12  eller pr. E-mail: info@nikolajsen.nu

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​