Gratis advokathjælp

Du har krav på gratis advokat bistand

Når den kommunale forvaltning indstiller til Børne- og Ungeudvalget, at dit barn skal anbringes ufrivilligt, har du som forælder krav på, at kommunen afholder udgiften til advokatbistand til dig. Hjælpen fra din advokat er således gratis for dig. Det fremgår af servicelovens §72.

At advokaten er gratis for dig, betyder ikke at kommunen har krav på, at du vælger en bestemt advokat. Du kan frit vælge den advokat, du mener varetager din sag bedst, og uanset hvor du bor i landet kan du derfor vælge Nikolajsen Advokatfirma som advokat i din børnesag.
Vi har kontorer i Aalborg, Århus, Odense og Roskilde, og vi hjælper lige gerne både på Sjælland, Fyn, i Jylland og på Lolland Falster.

Den gratis advokathjælp, som kommunen stiller til rådighed dækker ikke kun mødet i Børne- og Ungeudvalget. Såfremt der er behov for at indbringe sagen for Ankestyrelsen og eventuelt for byretten, har kommunen ligeledes pligt til at betale for advokatbistanden her.

Vores opgaver som din advokat under sagen, er at sørge for at dine synspunkter bliver hørt. Vi modtager automatisk sagens akter fra kommunen senest 7 dage før mødet i Børne- og Ungeudvalget. Vi læser sagens akter (dokumenter) igennem, hvorefter vi kontakter dig for en gennemgang af sagen.
På dagen for mødet deltager vi sammen med dig. Når du skal afgive forklaring, foregår det som en samtale mellem dig og din advokat. Vi starter simpelthen fra en ende af og forklarer, hvordan du oplever situationen og hvilke ønsker, du måtte have til sagens fortsatte forløb.
Hele vejen igennem forløbet sørger vi som advokater for at varetage dine interesser og holder øje med, at kommunen overholder loven. Det er alt sammen inkluderet i den gratis advokathjælp.

Tilbuddet om gratis advokathjælp gælder ikke kun forældrene. Hvis den unge, som skal anbringes, er fyldt 12 år, har den unge krav på egen advokat. Hvis forældrene bor sammen og har sammenfaldende interesser, får de tilbudt en advokat. Lever forældrene adskilt har de krav på hver sin advokat.
Man kan derfor godt opleve, at der ved møder i sagen deltager flere gratis advokater.

Har du behov for gratis retshjælp i en tvangsfjernelse, er du altid velkommen til at ringe til vores kontor på tlf. 70 70 71 12 eller mail info@nikolajsen.nu. Husk, at vi hjælper lige gerne i hele landet – for os gør det ingen forskel om du kommer fra Sjælland, Fyn, Jylland eller Lolland Falster.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​