Køb af projektsalg

Projektsalg

Når man taler om køb af projektsalg, er der tale om køb af en bolig, der endnu ikke er opført, men stadig er undervejs i byggeprocessen. Ofte vil et projektkøb eller et projektsalg være køb af en lejlighed, som er en del af et større lejlighedskompleks. Overvejer du køb af projektsalg eller projektkøb, er man forpligtet til at stille et beløb til rådighed. Dette beløb kan variere, men det vil oftest være et beløb, der svarer til ca. 5% af købesummen. Søg råd hos Nikolajsen Advokatfirma, når du overvejer køb af projektsalg. Vi er en erfaren boligadvokat, og her får du svar på alle dine spørgsmål, som typiske kan være:

  • Hvad er projektsalg
  • Hvad skal jeg være særligt opmærksomhed på ved køb af projektsalg
  • Boligadvokat projektkøb – hvad koster det?
  • Advokat projektsalg – hvem kan hjælpe mig?

Du har en række fordele ved køb af projektsalg eller projektkøb. En af disse fordele er, at man flytter ind i en helt nybygget bolig, som ikke tidligere har været beboet. Det betyder, at du nærmest ikke skal sætte penge af i budgettet til vedligeholdelse, og der vil formentlig gå mange år, før det bliver relevant at udskifte fx hårde hvidevarer i boligen. Ofte får man også en mere energivenlig bolig end ved køb af ældre boliger, og forbruget er derfor oftest lavere i en nybygget bolig. Det er også en fordel ved køb af projektsalg, at man i høj grad får lov til at være med til at designe boligen, så man kan skabe sin drømmebolig. I forbindelse med projektkøb får du ofte mulighed for at vælge materialer og inventar til fx køkken og badeværelse.

Ved projektkøb skal du være opmærksom på visse forhold, som du skal tage højde for og være forberedt på:

  • Der kan forekomme forsinkelser, når man ønsker et projektkøb. Det har især betydning, hvis du skal sælge din nuværende bolig. Man kan med fordel gøre overtagelsesdagen for køberen af den nuværende bolig fleksibel, så man dermed har mulighed for at rykke overtagelsesdagen, hvis byggeprojektet bliver forsinket. Køberen af den nuværende bolig skal naturligvis give samtykke til, at overtagelsesdagen ikke er endeligt fastlagt.
  • Det kan forekomme, at byggeprojektet ikke bliver til noget, hvis det ikke er muligt at sælge alle boliger i byggeprojektet. Man får i disse tilfælde sine penge tilbagebetalt, men det kan stadig være en meget nedslående nyhed at modtage, når man har glædet sig til at overtage den færdigbyggede bolig.
  • Man bør altid sikre sig, at den pågældende byggegrund ikke er forurenet, da dette kan have stor betydning for byggeprojektet og for værdien af dit projektkøb.
  • Mange af oplysningerne forbundet med byggeprojektet er ofte blot anslået, og at man derfor ikke kan vide sig helt sikker på oplysningerne før sent i forløbet. Fx vil størrelsen på boligen først kunne opmåles helt præcist ret sent i forløbet, og prisen kan derfor også stige, hvis det viser sig, at boligen bliver større end forventet.
  • Skatteoplysningerne i salgsopstillingen kan være upræcise, da de ofte blot vil være anslåede tal, fordi der ikke foreligger en offentlig vurdering, man kan tage udgangspunkt . Derfor kan udgifter til skat bliver større, end man tidligere havde troet ved et projektkøb.
  • Man bør sætte sig godt og grundigt ind i kontrakten, når man overvejer køb af projektsalg. Det er vigtigt, at man kender sine rettigheder i forbindelse med købet, så man kan varetage sine interesser undervejs.

Søg råd hos Nikolajsen Advokatfirma, når du overvejer køb projektsalg – og gerne så tidligt i forløbet som muligt. Vi er din projektsalg advokat, her får du svar på alle dine spørgsmål, og vi råder dig om både fordele ved køb projektsalg, risici ved projektkøb og giver dig et overblik over alle de væsentlige forhold i forbindelse med købet.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​