Køb af sommerhus

Køb af sommerhus

Et sommerhus er en bolig, som er karakteriseret ved, at den som hovedregel ikke kan anvendes til helårsbeboelse. Der findes ikke krav til, hvordan et sommerhus skal se ud, så dette står ejeren frit. Overvejer du køb af sommerhus er det en god idé tidligt i forløbet at alliere dig med en dygtig boligadvokat. Kontakt Nikolajsen Advokatfirma, når du overvejer køb af sommerhus, eller hvis du allerede har set et sommerhus, som du ønsker at købe. Vores erfarne advokater støtter dig og svarer dig på de mange spørgsmål, du sikkert har i retningen af: Køb af sommerhus – hvad skal jeg være opmærksom på? Juridiske fælder ved køb af sommerhus? Advokat sommerhuskøb – hvor finder jeg den rigtige? Boligadvokat sommerhus – hvad er prisen?

Ved køb af sommerhus skal du være opmærksom på, at  man kun ret til at bo i sommerhuset i perioden fra den 1.marts til den 31.oktober. I den resterende del af året må man kun opholde sig i sommerhuset i perioder af mere kortvarig karakter, herunder fx i en weekend. Som altovervejende udgangspunkt må man derfor ikke opholde sig i et sommerhus hele året rundt. Hvis man ikke følger dette, har det naturligvis konsekvenser. Først vil kommunen give en frist på 14 dage til at fraflytte sommerhuset. Efterkommer man ikke det, vil politiet blive inddraget, og man vil give dagbøder indtil påbuddet er efterfulgt.

Der findes dog en mulighed for, at man kan få lov til at anvende sommerhuset hele året rundt. Denne mulighed er til fordel for pensionister. De har nemlig mulighed for at bruge deres sommerhus som helårsbolig, når de har ejet sommerhuset i 1 år, og når de sælger deres hidtidige helårsbolig. Denne ret opnås af personen og ikke af sommerhuset som ejendom. Det betyder, at sommerhuset mister sin status som helårsbolig, hvis sommerhuset bliver solgt til en ny ejer.

Først når den nye ejer opfylder betingelserne, vil sommerhuset igen kunne få status som helårsbolig. Man kan også have ret til at bo i sit sommerhus hele året rundt, hvis huset blev lovligt anvendt til helårsbeboelse, da området blev til et sommerhusområde, eller hvis man har fået dispensation til det af den kommune, hvor sommerhuset ligger. Søg hjælp hos Nikolajsen Advokatfirma, når du overvejer køb af sommerhus, som du ønsker at bruge som helårsbolig. Vi kender alle reglerne og kan råde dig.

Man har ret til frit at udleje sit sommerhus i perioden fra den 1.marts til den 31.oktober. Udlejningen må i denne periode foregå ubegrænset, og det er op til den enkelte sommerhusejer, hvor meget man ønsker at udleje sit sommerhus. I perioden fra den 1.november til den 28. eller 29.februar er denne ret ikke længere ubegrænset, og i den periode må man maksimalt udleje sit sommerhus i 9 uger i alt.
Hvis du overvejer køb af sommerhus til udlejning, skal du være opmærksom på, at man skal betale skat af den indtægt, man tjener. Man kan dog ’nøjes’ med at betale skat af den del, der overstiger udlejerens bundfradrag. Hvis man selv udlejer sit sommerhus, vil bundfradraget være 11.900 kroner. Udlejer man det derimod igennem et bureau, er bundfradraget 30.300 kroner. Bundfradraget skal man ikke betale skat af. Man skal heller ikke betale skat af 40% af det beløb, der overstiger bundfradraget. Man er derfor kun forpligtet til at betale skat af de 60% af indtægterne ved udleje, som overstiger bundfradraget. Man skal sørge for at underrette SKAT, hvis man udlejer sit sommerhus selv, da indtægterne skal være en del af årsopgørelsen.

Søg rådgivning hos Nikolajsen Advokatfirma, når du overvejer køb af sommerhus med udlejning for øje, hvis du påtænker køb af sommerhus til senere helårsbolig, eller hvis du overvejer at bygge et sommerhus. Vi hjælper dig trygt igennem alle overvejelser og faser ved køb af sommerhus.

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​