Ægtepagter

ÆGTEPAGTER

Når to personer gifter sig, opstår der efter de danske regler automatisk formuefællesskab i ægteskabet. Det betyder, at alt hvad ægtefællerne ejer ved ægteskabets indgåelse, alt hvad de senere selv tjener, eller det de får i arv eller gave, er omfattet af formuefællesskabet.

Formuefællesskabet kaldes i daglig tale fælleseje. I forbindelse med separation/skilsmisse eller ved død skal formuefællesskabet deles. Det er ofte først her, det går op for ægtefællerne, hvad fælleseje i realiteten betyder. De færreste ægtefæller overvejer nemlig, at der er et alternativ i form af særeje.

FORMER FOR SÆREJE

Du og din ægtefælle kan vælge mellem følgende former for særeje:

​SKILSMISSESÆREJE

Som navnet antyder, betyder skilsmissesæreje, at der er særeje, hvis I skal separeres eller skilles. Det, I hver især ejer, beholder I selv. Men hvis en af jer dør, har I fælleseje, og der skal i så fald ske en deling af fællesboet på almindelig vis. Den længstlevende kan ligeledes sidde i uskiftet bo.

FULDSTÆNDIGT SÆREJE

Ved fuldstændigt særeje er der særeje både ved separation/skilsmisse og ved dødsfald. Det betyder, at hver af jer – både ved separation/skilsmisse og ved død – beholder de aktiver og passiver, som jeres særeje omfatter. Der skal ikke ske nogen deling.

KOMBINATIONSSÆREJE

I kan også kombinere skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje i et såkaldt kombinationssæreje. Det betyder, at I har særeje, hvis I skal separeres eller skilles, men når én af jer dør, bliver afdødes særeje til fælleseje, mens den efterladtes særeje bliver til fuldstændigt særeje. Det vil sige, at det kun er afdødes aktiver og passiver, der skal deles, og på den måde sikrer I den efterladte bedst muligt.

Kan vi hjælpe dig omkring ægtepagter, er du velkommen til at kontakte os på telefon  +45 70 70 71 12 eller pr. E-mail: [email protected] .

FASTE PRISER

Hos Nikolajsen Advokatfirma tilbyder vi advokatbistand i høj kvalitet til en fair pris.

Prisen aftaler vi på forhånd, så du undgår ubehagelige overraskelser.

HAR DU BRUG FOR ADVOKATBISTAND?

Nikolajsen Advokatfirma kan hjælpe dig med din sag.

RING TIL OS PÅ TELEFON

70 70 71 12​